Geïsoleerde ramen voor de winter

Het wordt alweer kouder en de winter is op komst. Wist je dat je enorm veel op je stookkosten kunt besparen wanneer je je huis goed geïsoleerd hebt? Bij de meeste huizen is de isolatie wel goed geregeld alleen het komt vaak voor dat ramen veel kou geven. Er ontsnapt dus warmte vanaf het oppervlakte van het raam.

Het voordeel van goed geïsoleerde ramen

Je kan dus een hele goede isolatie hebben in je huis houden maar wanneer de ramen alle warmte weggeven dan heeft dat natuurlijk weinig zin. Daarom is het verstandig om te kiezen voor dubbel glas of andere speciale ramen die ervoor gemaakt zijn om de kou zo goed mogelijk buiten de deur te houden.

Om de kou van ramen weg te houden wordt er ook vaak gebruik gemaakt van gordijnen. Het nadeel hiervan is dat zeker niet alle kou wordt tegen gehouden. Aangezien een goede isolatie zichzelf terug verdient door te besparen op de stookkosten is het zeker verstandig om hier goed op te letten. Het is namelijk een eenmalige investering waar je jaren van kunt profiteren. Het brengt ook meerwaarde aan je woning wanneer je de woning wilt verkopen.

 

De ramen van uw huis zijn belangrijk!

Al met al is het dus zeer verstandig om de benodigde aandacht te geven aan het raamwerk in uw huishouden. De keuze die u maakt voor uw ramen heeft direct invloed op uw energie rekening. Op lange termijn is het dus altijd verstandig om te kiezen voor ramen die extra goed isoleren.

Het is niet alleen beter voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Doordat u minder energie verbruikt wordt er ook minder energie verspild.

Bespaar kosten op uw energie rekening

Naast het isoleren van uw ramen zijn er ook nog tal van andere opties om duurzaam met energie om te gaan in uw huishouden. Zo zijn er tegenwoordig tal van slimme huishoud apparaten die u kunnen helpen om uw energie gebruik te optimaliseren.

Bijvoorbeeld het gebruik van led lampen in plaats van gloeilampen. De meeste mensen die van led lampen horen denken direct aan een zeer onnatuurlijk en ongezellig licht. Maar tegenwoordig is het licht van deze lampen zo ontwikkeld dat men geen verschil meer ziet tussen het licht van een led lamp of het licht van een gloeilamp.

Dit terwijl het energie verbruik van beide opties wel degelijk enorm verschild. Dit is dus ook een stap om over na te denken. Ook hiermee zult u op lange termijn energie en geld besparen.

Bekijk voor meer informatie ook de website van: Novorama.be